Абонирай се

Спално бельо идея

Публикувано от admin 12.10.2020 0 Коментар(а)

Ако искате да създадете интериор с малко шикозен блясък във вашата спалня, може да използвате оригинална зелена цветова схема. Тази публикация ще представи няколко дизайнерски съвета, за най-удачният избор на цвят в декора на спалнята. Тази стая по принцип е добре да бъде обзаведена с пролетни цветове и флорални принтове. Нюансите на стаята ще зависят и от избраното осветление. Ако светлината не е достатъчна, по-добре е да използвате цвета на зелената ябълка, както и маслината или шамфъстъка като основна сянка.

 

 

Какъв цвят да изберете за довършителните работи?

 

Днес можете да изберете структура на опънат таван или да изберете таван на много нива. Всичко зависи от стила на стаята.

 

Има няколко популярни нюанса за стените, които естествено ще бъдат в зелено в този дизайн за спалнята.

 

 

Най-подходящите цветове за спалното бельо включват:

 

>>>  Светло зелено. То успокоява нервите и помага да отпуснете напрежението, натрупано през целия ден, намалява стреса и премахва тревожността. Този цвят помага на човек да се успокои и да се отпусне напълно. Това допринася за вълната от нови сили за следващия работен ден, както и за появата на творчески идеи.

 

>>> Фъстъчено масло. Тази тоналност привлича със своята спокойствие и изразителност. В такъв интериор няма агресия или отрицателна енергия. Следователно, цветът може да се използва безопасно в спалнята.

 

>>> Сивкаво-синкаво зелено. Този нюанс сякаш ще украси всяка стая и ще я направи по-светла и по-просторна. Благодарение на него стаята създава асоциация със зимен пейзаж.

 

>>> Емералд. Хората свързват този зелен нюанс с гора или поляна. Затова той винаги ще действа успокояващо на човек, когато иска да си почине.

Основният цвят на пода трябва да се комбинира с цвета на тавана и стените, както и с мебелите в стаята.

 

 

Какви са подходящите завеси и килим?

 

В зелената стая е нужно да присъстват завеси и килим. Те създават определена атмосфера в стаята. Ако изберете хармонично съчетан текстил, той може радикално да промени атмосферата в помещението.

За спалнята, изработена в ярко зелени тонове, трябва да изберете по-тъмни завеси и обратно. Едноцветните завеси и тъканите с бродиран модел ще пасват идеално тук.

 

Ако слънчевите лъчи навлязат в стаята през повечето време, завесите трябва да бъдат по-тъмни от цвета на тапетите или боята на стените. По този начин очите ви ще си почиват. В спалнята със северно изложение най-добре е да окачите завеси с по-меки и по-топли цветове.

 

Белият тюл винаги ще изглежда страхотно със зелените тонове на стаята. За нея можете да избирате черни, сини, светли или кафяви завеси.

В зелената спалня е по-добре да изберете едноцветен килим или мокет и да го комбинирате визуално с всички интериорни елементи. Текстилът за прозорците и килимът е добре да са различни. Бежовите завеси са чудесно допълнение към зелената стая, в която може да заложите на бял или зелен текстил за пода.