Абонирай се

Шалът - начин на употреба

Публикувано от admin 24.02.2016 0 Коментар(а)

 Ако сте се изчерпали откъм идеи с какво може да разнообразите гардероба си, то ние ще ви подскажем- проверете дали имате шал. Няма значение дали е зима или лете, той е вечният аксесоар. Способен е да преобрази и съживи всеки тоалет.

 

 Какво знаем и какво не за шала? Независимо дали е съчетан с официална рокля или спортна блуза с дънки, несъмнено модният аксесоар привлича внимание и допълва визията на всяка една дама. Тук ще допълним и всеки един мъж, тъй като последните години се оказва, че мъжете не отстъпват по суета от нежната половинка.

 

 Как ще носите шала, остава изцяло на вашето въображение и усещане. Небрежно завързан, преметнат през рамо, спуснат на раменете - важното е, че с него ще изглеждате различно и интересно. Тази зима например модерна беше визията с заплетен на плитка шал.

 

 Каква е историята на този аксесоар? За негов произход се споменава Китай, където е бил използван основно, за да се различават войниците по чин. По-късно през Викторианската епоха, кралица Виктория се определя като голяма привърженичка на шаловете. Дори е въведен орден за военни заслуги, който представлява шал, преметнат през рамо. Тази епоха се отбелязва с акцентиране върху шаловете като знак за социален статус.

 

 С идването на пролетта ще оставим палтата и дебелите зимни дрехи. Да, но не и  шалът. Той си остава аксесоарът, с който да посрещнем и следващият сезон. Естествено ще бъде от по-ефирна материя, но съветът е задължително да бъде цветен. Черно и бялото ги оставяме за студените месеци. В контраст на изминалата година през пролетта основни цветови акценти ще бъдат зелено, цвят гроздов сок, лилаво, мастилено синьо и ментово зелено. Това важи с пълна сила и за шаловете. Обновете гардероба си и задължително ще сте в крак с модните тенденции.