Абонирай се

Формата на женското тяло и изборът на рокля

Публикувано от admin 02.03.2016 0 Коментар(а)

 Жените са свикнали да избират роклите си първо по интуиция или взимат тази, която им хареса най-много. Важен е също цвета, модела, размера, тенденциите и сезона. Много рядко се замислят как обаче да изберат най-подходящата рокля според фигурата им? Затова е важно да знаят следното –

 

 Когато тялото ви няма много извивки и формата му е почти като правоъгълник, то ще се търси вариант да се постави акцент върху талията, така че дефектът да се превърне в ефект. В този случай купувайте рокли с колани – така  ще се създава илюзия за извивките, които ги няма. Избирайте рокли с  висока талия и отворени деколтета. Не слагайте права широка рокля  и избягвайте светли изчистени тонове – бяло, бежово, розово. Най-добре ги съчетавайте с черно или кафяво.

 

 Вие сте истинска късметлийка, ако тялото ви има формата на пясъчен часовник. Тънка талия и правилни пропорции на раменете и ханша – това е мечтата на всяка жена. Може да се носят всякакви модели рокли, от къси до дълги, прозрачни, вталени и разкроени. На такъв тип жени се дава зелена светлина при избора на тоалет.

 

 Ако имате тяло тип триъгълник, т.е малки рамене и широк ханш, то най-добрият съвет е да се избират рокли, които да балансират разликата в пропорциите. Роклята с обемни ръкави – удар в десетката. За още по-добър ефект я избирете с голямо овално деколте,тъмен цвят и вталена.

 

 При обратния случай – широки рамене и много малка талия, ще се подчертава долната част от тялото. Роклите с тънки презрамки са за предпочитане, както и тези тип балон. Тоалет с широки ръкави и големи деколтета не се препоръчват за дами с такъв тип фигура. Също добър ефект ще се получи с хоризонтални райета – така погледът ще бъде изместен от широките рамене.