Абонирай се

Изберете си чанта според фигурата

Публикувано от admin 21.08.2015 0 Коментар(а)

Благодарение на подходящата дамска чанта можете да прикриете някои недостатъци от вашата фигура. Когато избирате е добре да се ръководите от следните важни условия: формата на дамската чанта трябва да контрастира на типа фигура, а съответно размерът на чантата на съответства на размерите на фигурата ви.

 Ако сте висока и слаба, можете да заложите на по-обемна чанта със закръглена форма, но също така и чанта, чиято широчина е по-голяма от височината.

Ако вашият тип фигура е по-закръглен, заложете на дамски чанти със среден размер. Формата може да бъде правоъгълна или издължена. Не са подходящи малките чантички тип портмоне, които се носят в ръка, тъй като те визуално увеличават обема на тялото. Също така избягвайте чанти тип раници. Ако харесвате чанти с декорации и други допълнения, най-подходящи са тези с малките принтове.

Ако пък имате по-голям бюст или широки рамене, не избирайте дамски чанти с къси дръжки. Ако чантата е с дръжки, които са на новото на гръдната обиколка, ще подчертаят повече тази част от вашето тяло. Така, че ако искате да избегнете този ефект, заложете на дамска чанта с по-дълги дръжки, както и чанти тип портмоне, които могат да се носят в река.

Ако вашата фигура е с широка талия, изпъкнало и голямо коремче и големи бедра, заложете на дамски чанти, които достигат до горната част на вашия торс до под мишницата. Не носете чанти, които завършват до линията на талията ви. Такива модели подчертават още повече тази част. Също така трябва да избягвате дамски чанти с малки форми, тъй като те ще ви направят да изглеждате още по-широки. Най-подходящи са чантите със среден или голям размер. Можете да носите чанти тип плик, само ако са достатъчно големи.

Днес на пазара се предлага огромно разнообразие от модели дамски чанти, така че няма да е трудно да изберете подходящата.