Абонирай се

Изградете си собствен стил

Публикувано от admin 21.08.2015 0 Коментар(а)

Колкото и да не съдим човек по външния му вид, безспорно първото впечатление винаги е важно. Ето защо е добре да се интересуваме от мода и спазваме някои правила. Всеки трябва да знае какви дрехи са подходящи на телосложението му, как да ги комбинира и кои цветове най-много му отиват.

 Но модата постоянно се мени и не всяка тенденция е подходяща за всички. Ако например са актуални късите поли, или грубите високи обувки, или неоновите цветове,  това не на всеки може да се хареса. Затова е добре да си изградите собствен стил. А как да стане това? Лесно.

 Като за начало можете да започнете да четете модни списания и да посещавате модните сайтове в Интернет пространството. От тях ще черпите основна информация за актуалното в момента- дрехи, обувки, прически, грим, цветове и т. н. Дори можете да се допитате до моден стилист, който да ви даде съвети за това, което подхожда на фигурата ви и ако има нещо, което не харесвате, тези стилисти винаги намират алтернативен вариант.

 След като сте се запознали с актуалното за сезона, прегледайте внимателно гардероба си. Извадете всичките си дрехи. Ако имате такива, които не сте носили от години, изхвърлете ги, за да освободите място. Но ако дрехите са запазени, можете да ги приберете в друг шкаф, в случай, че модата се завърне.

 Не купувайте евтини стоки, т. е. некачествени. Винаги залагайте на качеството, ако искате да запазите дрехите си за по-дълго време. Не купувайте преходни неща. Избирайте дрехи, които ви дават повече възможности за комбинации и които са подходящи за повече поводи.

 Не пренебрегвайте аксесоарите и се научете правилно да ги съчетавате. Трябва да знаете, че те могат да бъдат акцент, допълнение към облеклото или необходимост.

 Акцент са, когато искате да привличате погледите върху определена част от визията си. Това може да са обувките, например и  в този случай тоалетът трябва да бъде едноцветен.

 Допълнение е, когато тоалетът е изчистен и искате да го раздвижите. Това става с помощта на подходящия аксесоар.