Абонирай се

Избирайте формата на деколтето според фигурата си

Публикувано от admin 21.08.2015 0 Коментар(а)

Ако искате да изглеждате перфектно в топ, блуза или дамска рокля, то едно от условията, с които трябва да се съобразите, е правилният избор на формата на деколтето. От него зависи как ще подчертаете красотата си, ще прикриете или ще покажете недостатъците си.

Едно от най-разпространените е U- образното деколте, което може да е високо или по-изрязано. След него се нарежда и V- образното деколте. А след тях са квадратното и тип лодка. При официалните дамски рокли деколтетата са предимно сърцевидни, а те от своя страна са с презрамки или без. Класическите деколтета са тип огърлица и поло, а в зависимост от модата се срещат и асиметрични деколтета, тип паднали рамене или с една презрамка. 

Изборът на деколте зависи пряко то фигурата на цената. Например по-закръглената жена няма да изглежда добре, ако роклята й е с деколте тип лодка или паднали рамене.

Но не само фигурата като цяло, а трябва да се обръщат внимание и на отделни части о тялото. Ако шията ви е по-къса например, можете да удължите този дефект с V- образно деколте. Красивите рамене задължително трябва да се покажат с така наречените паднали, а красивият бюст се подчертава най-добре с квадратно деколте.

От голямо значение е и формата на лицето. Ако имате продълговата форма на лицето си с ясно изразени остри черти, V- деколтетата не са препоръчителни. Деколтето тип лодка е най-подходящо за кръгла форма на лицето. Квадратната форма на лице не си подхожда с квадратно деколте, а за дългите разпуснати коси не е препоръчително да носите поло яка.

Бижутата също трябва да бъдат внимателно подбирани. Ако деколтето е квадратно, не слагайте пищна огърлица. Такава огърлица е подходяща на сърцевидно  или овално деколте. Колиетата тип висулки най-много си подхождат с V- образни деколтета, а за асиметричните деколтета и тези с едно рамо не се препоръчват абсолютно никакви бижута.