Абонирай се

6 съвета за грим в сезона на алергиите

Публикувано от admin 04.06.2018 0 Коментар(а)

Ах, пролет! Време за любов, за пеенето на птичките и…алергиите! Не позволявайте тези алергии, кихането и сълзенето, да ви отнемат красотата ивъзможността да подчертаете усещането си за мода и стил! Поради тази причина сме ви подготвили 6 съвета, с които ще поддържате перфектен външен вид дори и по време на пролетна алергия.

 

Използване на водоустойчиви продукти

 

Използвайте спирала, която да не се размазва, независимо колко често ви се налага да си търкате очите или пък да попивате сълзите. Поради тази причина най-вероятно ще искате и продукти, които да не се размазват. На пазара можете да видите много спирали, които са устойчиви на вода, както и сенки. Вярно е, че са по-скъпи от обикновените, но пък определено вършат чудесна работа.

 

Тъмносин молив

Тъмносиният молив е на водна основа и по този начин той е устойчив на сърбежа и сълзенето, които са симптоми на проявена алергия. Също така, не би се и размазал при търкането на очите ви, а това доста често се случва, когато имате сърбеж.  Можете да го използвате, за да направите красива очна линия, вместо с черния молив, който се използва най-често за тази цел. 

Точен цвят

За да избегнете каквото и да е раздразнение, то е добре да нанесете зелен коректор преди основата.

 

Не прикривайте торбичките  под очите

Често ние се опитваме да прикрием торбичките, които са се появили поради липса на сън или пък сърбежи. Вместо да се опитвате да ги прикриете, то по-добре хидратирайте кожата, където усещате сърбеж или пък дразнене.

 

Контур

Ако не можете да се справите с ужасните кръгове под очите, то можете да използвате контури. Вместо да сте насочили усилията си върху скулите, то можете да използвате различни кафяви и матови сенки, които да се доближават до цветовете на подпухналост.  Ако носът ви е като Рудолф, то можете да сложите бронз от двете страни и малко бяло в края.

 

Премахнете напълно грима

Може би това няма да ви хареса, но да наистина премахнете грима напълно. Това е за дамите, които се съмняват в своите способности, че могат да се справят сами със задачата.  Понякога просто трябва да оставите алергиите да си свършат работата. Пийте много вода, за да можете да намалите подпухването и да се справите с хремата.

 

Както виждате, дори и в сезона на алергиите е напълно възможно да се справите с неприятните симптоми и да изглеждате чудесно. Все пак понякога е по-добре да няма грим и да сте естествени. Не забравяйте – естествената красота е за предпочитане, дори и в сезона на алергиите!