Абонирай се

Цветя от България във вашето шишенце с парфюм

Публикувано от admin 06.03.2016 0 Коментар(а)

Маркови парфюми днес се продават къде ли не, като с навлизането на модерните технологии, продажбата на оригинални парфюми стана още по-лесна. Освен многото магазини, които предлагат ароматни шишенца, а също така специализираните парфюмерийни магазини, сайтове за парфюми предлагат парфюми онлайн. Парфюмите не могат да бъдат зачеркнати от нашият живот. Те обаче имат богата и дълга история. 


Историята им започва преди повече от четири хиляди години в Египет. В последствие те достигат до древна Персия и Рим. Там те биват използвани от богатите представители на обществото. След сътресения на Стария континент, през които парфюмите намират своя дом сред земите на арабите, те се завръщат отново в Европа, този път завинаги. 


По време на Ренесанса, оригиналните парфюми стават част от живота на аристократите и владетелите на континента. По това време битува мнението, че честото къпане може да доведе до смърт. Поради тази причина то е неглижирано и почти забранено от докторите. При това положението Европа сякаш е потопена в зловонна миризма, а лек за нея се появява във Флоренция. Там монаси се заемат с направата на ароматни течности по рецепти съхранени от древни времена. Те толкова много допадат на аристокрацията, че тя започва да ги използва много често, като така се ражда известният израз „европейски душ”. Отричаните преди векове парфюми се превръщат в една от основните движещи сили на континента, а държави, като Франция и Италия започват масовото им производство. В южните части на тези страни се засаждат огромни полета с цветя, като тяхната цел е да захранват парфюмерийният бизнес. Въпреки разнообразието от цветя отглеждани в тези страни, вноса на такива не намалява. Екзотични цветя, които виреят само в Африка и Азия се внасят в Европа, а такъв е случаят и с българската роза. Уникалният и аромат пленява парфюмеристите в цяла Европа и изнасянето и към Лондон, Париж, Марсилия, Виена, Берлин и Ню Йорк се засилва. Това се случва около 1720 година, а дори днес българската роза е един от основните продукти за производството на маркови парфюми. Качествата и са всепризнати, а рози от долините на Казанлък влизат в състава и на  най-скъпият парфюм в света