Абонирай се

Практични обувки срещу обувки на висок ток – битката продължава

Публикувано от admin 06.04.2017 0 Коментар(а)

Едва ли има жена по света, която да не си спомня с умиление покупката на първия си чифт обувки на висок ток. Това вълнение, този трепет не могат да бъдат забравени, защото с тази покупка всяко момиче наистина се превръща в жена. На по-късен етап жените неизбежно се разделят на два лагера – почитателки на високите дамски обувки и последователките на движението ‘’Комфорт на всяка цена’’.

Защо високите обувки предизвикват такъв отпор у по-малко суетните жени е донякъде ясно, но защо жените продължават да се подлагат на изтезанията от ходенето върху 8-10 сантиметрови токове си остава мистерия, която предстои да разплетем в настоящия материал. Битката между двата основни типа обувки се пренесе дори в британския парламент по инициатива на служителка, уволнена, поради отказ да носи обувки на ток на работното си място. Стандарт ли са токчетата в офиса и трябва ли да бъдат налагани на сила? Юридическото решение на казуса тепърва предстои.

Обувки на висок ток – ‘’За’’ и ‘’Против’’

Обувките на висок ток никога няма да излязат от употреба и не само защото мъжете ги намират за секси, а защото жените също мислят така и държат да бъдат секси в мъжките очи – поне по-голямата част от тях. Едва ли е нужно да споменаваме, че в голяма степен класическата елегантност и изтънчена женственост се дължат основно на високите токчета.

Ето и основните аргументи в защита на качествените обувки на висок ток и доводите на техните противници:

Против:

Жените, отказващи да носят обувки на висок ток изтъкват няколко основни причини в защита на това свое решение, като трябва да признаем – всяка от тях е напълно основателна. Доводите са:

Трайно увреждане на стъпалата

Факт е, че жените прекарващи голяма част от времето покачени на високи обувки, страдат не само от отоци и болки в краката, но и от трайно увреждане на стъпалата, което не може да се коригира по никакъв начин. Високите токчета увреждат не само ходилата, но и целия опорно двигателен апарат, започвайки от гръбначния стълб. Това е аргумент, който дори ортопедите подкрепят напълно.

Ограничаване на движенията

Разбира се, че е напълно невъзможно да тичаш след потеглящия автобус на токчета по същия начин, по който можеш да го направиш на равни обувки. Високият ток ограничава баланса и прехвърля цялата тежест на тялото върху предната част на стъпалото – позиция, при която бягането е равносилно на тройно премятане върху успоредка, т.е. подобно умение се придобива само след дълги и изтощителни тренировки.

Превръщат жените в сексуален обект

Бунтът срещу сексизмът на работното място набира все по-голяма скорост в страните от Западна Европа и особено в САЩ. Феминистките движения се борят все по-ожесточено срещу утвърдения дрес код в офиси, рецепции, големи финансови институции и в повечето луксозни магазини и заведения. Мъжете, формирали този дрес код се водят от собственото си убеждение, че сексапилните жени, обути с обувки на ток създават по-приятна атмосфера и са по-полезни за бизнеса. Факт, който не можем да оспорим.

За:

Неудобни, трайно увреждащи, принизяващи до обект на сексуално желание – каквото и да кажем против обувките на висок ток, винаги има един много мощен контрааргумент, който разбива на пух и прах цялата феминистка стратегия, а именно: токчетата са способни да преобразят всяка жена. Да направят невзрачната жена красива, пълничката и тромава – визуално по-стройна и елегантна, а мъжкараната – в изкусително поклащаща се газела. Жените, които държат да изглеждат добре ще продължат да се подлагат на мъчения и не по принуда от страна на мъжете, а по собствена воля и с огромно желание.