Абонирай се

Как сънят влияе на успеха

Публикувано от admin 08.05.2019 0 Коментар(а)

Научно доказано е, че сънят оказва пряко влияние върху успеха, който постигаме. Но какво е общото между матраците с мемори пяна и нашите успехи? Всички знаем, че количеството сън, от което се нуждаем варира според възрастта ни. От 18 до 64 години е препоръчително да спим от 7 до 9 часа на денонощие, като трябва да избягаме да спим по-малко от 6 и повече от 11 часа. След 65 годишна възраст, хората имат нужда от по-малко сън, съответно за тях препоръчителен е сънят между 7 и 8 часа на ден, но не по-малко от 5. Докато новородените могат да спят до 14 часа.

 

Оказва се, че не толкова продължителността на съня влияе върху успехите, колкото качеството. А колкото по-некачествено спи човек, толкова повече се увеличава продължителността на съня му. Едни от най-успелите личности са известни с това, че продължителността на съня им е била по-кратка. Сред тях може да споменем Наполеон, който е заявил, че мъжете имат нужда от 4 часа сън на ден, а жените от 5. Други популярни примери, които бихме могли да посочим са Бенджамин Франклин, Никола Тесла, Томас Едисон, Маргарет Тачър, както и много други. Фашистката пропаганда е представяла Мусолини като човек, който е прекарвал не повече от пет часа на денонощие в леглото и който в случай на спешна ситуация е можел да работи нощ след нощ без почивка. В този случай това е само легенда.

 

Уинстън Чърчил е спял по няколко пъти през деня. Като през нощта е прекарвал 4 часа в сън, но по обяд си е правил 90 минутна дрямка, достигайки общо 7 часа на денонощие. Такъв вид спане разделено на няколко фази се нарича „полифазен сън“. Съществуват различни видове полифазен сън. Например, „цикълът на Уберман“ препоръчва половин час дрямка на всеки 4 часа. Има сведения, че Леонардо да Винчи е спял общо 2 часа на ден, на къси почивки от по 20 минути на всеки 4 часа. Въпреки това, много експерти са против този режим, защото е доказано, че честите прекъсвания, докато спим не са полезни за нашия мозък. Това, което наистина има значение е качеството на сън. Много често това, което ни кара да спим по-дълго са внезапните събуждания през нощта, които в голяма част от случаите се дължат на въртене в леглото, поради неудобен матрак. Матраците с мемори пяна са подходящ избор за тези, които имат проблем с честите пробуждания. Те осигуряват добра позиция на гърба и крайниците, давайки стабилна опора в тези точки от тялото, които са в контакт с матрака.

 

Двулицевият с мемори пяна Orto Classic на iSleep, разпределяйки равномерно тежестта на тялото, осигурява релакс и намалява въртенето насън. Освен за тези, които се борят с безсънието, матракът е подходящ и за хора с алергии. Текстилът на матрака е с вплетени меки влакна, третирани срещу акари и бактерии. Произведен е в Италия, както и всички матраци на iSleep, предлагайки високо качество на оптимална цена. Доставката е безплатна в София и всички големи градове на страната. Възможен е лизинг с 0% лихва, без такса и без първоначална вноска. Инвестицията в продукти за сън е инвестиция за нашето здраве и успех.