Абонирай се

Каква възглавница да изберем за пълноценен сън

Публикувано от admin 08.05.2019 0 Коментар(а)

 

Височината на възглавницата

 

Доброто здраве изисква положителни емоции, здравословна храна и пълноценна почивка. Ние от Magniflex, повече от 55 години развиваме нашите иновативни продукти за съня, за да ви гарантираме усещане за комфорт и пълноценна почивка. Формулата за добър сън е комплексна и резултат от много фактори. Но безспорен факт е, че възглавницата има голямо влияние върху качеството на съня. В тази статия ще се опитаме да ви дадем достатъчно информация, която да ви бъде полезна при избора на възглавница и ще се опитаме да разсеем някои митове, които са широко разпространени.

Когато става въпрос за твърдостта на възглавницата, на която спим, усещането е строго индивидуално. От значение е и матрака, с който се комбинира. Затова е важно, когато купуваме възглавница, мострите от моделите да се изпробват и да се избере тази, която е най-удобна. По отношение на височината, важно е възглавницата да не е твърде ниска, за да не пропада главата назад. Но също така не бива да бъде твърде висока, защото тогава се получава неестествена чупка във врата. При избора на възглавница от съществено значение е предпочитаната поза за сън.

 

Позата на сън и възглавницата
 

Ако по-често спите по корем или по гръб, препоръчително е да използвате ниска възглавница с класическа форма. Докато ако предпочитате да спите настрани, в такъв случай като най-подходяща се препоръчва възглавница с анатомична (вълнообразна) форма. Идеята на такъв вид възглавници е да пасват на мястото, което се намира между рамото и ухото, като по този начин създават стабилна опора на врата и на главата. Възглавниците с мемори пяна ни помагат да запазим правилна позиция на главата и врата, докато спим. Мемори пяната навлиза от НАСА, където се използва за костюмите на космонавтите, за да предотвратява напрежението на тялото при излитане и ускорение. На този принцип технологията е въведена при продуктите за съня, където омекотява натиска при легнало положение. Често срещан мит е, че възглавниците с мемори пяна са високи и твърди. Истината е, че сред възглавниците с мемори пяна имаме широк избор – те могат да бъдат както меки, така и твърди. Има също така анатомични, високи и ниски възглавници от този вид.

 

Видове възглавници с мемори пяна
 

Също така се предлагат антиалергични и антиакарни възглавници с мемори пяна. Тази широка гама от продукти е направена така, че да отговаря на индивидуалните предпочитания на всеки човек. Пример за възглавница с мемори пяна е Relano Memory, която освен, че облекчава напрежението и намалява въртенето по време на сън, но има и калъф с цип от висококачествен текстил, който носи усещане за мекота и поддържа топлината през зимата, а през лятото носи усещане за прохлада.

 

Видове възглавници
 

Освен възглавниците с мемори пяна, предлагаме възглавницата Virtuoso с екстракт от билката Малва. Тази билка се слави със своето противовъзпалително действие и успокояващ ефект върху нервната система. За усещане на допълнителен комфорт, калъфката е мека като коприна. Двулицевите възглавници като Duogel на Magniflex са съчетание от едната страна с мемори, а от другата страна с гел пяна. В зависимост от вашето предпочитание, може да спите на избраната среда, както и да ги редувате. В случай, че предпочитате да спите на ниска възглавница, за вас подходяща би била Naturcomfort. Тя се адаптира по извивките на врата и главата и носи дълготраен комфорт.

Каквато и възглавница да изберете, не забравяйте, че е добре предварително да я пробвате. За усещането на възглавницата значение има и твърдостта на матрака. Нашите служители са на ваше разположение при въпроси и нужда от съвет. Държим на качеството на материалите и прецизната изработка. Всички възглавници на Magniflex са произведени в Италия.