Абонирай се

Бижута – как да изберем колие

Публикувано от admin 27.10.2017 0 Коментар(а)

Любимите ни бижута може да бъдат много повече от красив аксесоар, те може да ни накарат да се чувстваме и изглеждаме страхотно. В настоящия материал ще разгледаме колието и ще ви дадем някои съвети как да изберете подходящото точно за вас.

Малко математика

Да, математиката е навсякъде… наистина! За да разберете колко дълго да бъде колието трябва да направите някои лесни измервания, след които ще знаете кое е идеалното за вас бижу.

Нужни са ви шивашки сантиметър, лист и химикал. Застанете пред огледалото и измерете разстоянието от най-високия ръб на косата до брадичката ви.

След това нанесете същото разстояние от брадичката върху торса. Това се нарича първа балансираща точка.

Отново се нуждаете от шивашкия сантиметър или верижка с дължина около 75 см.

Увийте я около врата си, така че най-долният й край стигне до отбелязаната балансирана точка. Това е точният размер на вашето колие, в повечето случаи е около 60-70 см.

Както сигурно сте се досетили, щом има първа балансираща точка, има и втора такава.

Тя се измерва като вземете разстоянието в най-широката точка на лицето (приблизително в средата) – прекарайте верижка или шивашкия сантиметър това място, покрай брадичката, докато стигнете от другата, симетрично разположена, точка на лицето.

След това поставете верижката или сантиметъра на рамото в точката, намираща се под най-широката част на лицето и отмерете разстоянието. Това е втора балансираща точка.

Според шията

Това е много лесно – ако имате широк врат, заложете на дълги колиета, а ако шията ви е нежна и дълга – може да си позволите къси колиета, следващи нейната извивка.

Късите гердани са бижута, които не подхождат на момичета с двойна брадичка, но пък стоят чудесно при овално лице, триъгълна или квадратна челюст.